Browser Tip

Door gelijktijdig 'CTRL met +' in te toetsen vergroot je het browser scherm. Door gelijktijdig 'CTRL met -' in te toetsen verklein je het browser scherm.

Aangesloten bij:Website door:

Selecties 2017

Kernploeg / SelectiesKernploeg selectie 2017:

1. Maurits Dortu
2. Jeroen Verkuijl
3. Sjaak Selen
4. Marco Vermeer
5. Peter Millenaar
6. Frank Hiemstra
7. Robbie Seton
8. Tim Kuijpers
9. Mark Wering
10. Ronald Termaat
11. Jeroen Oostendorp
12. Sikko Vermeer


Junioren selectie 2017:

Robin Smit
Nick Hanenburg
Sjoerd van Empelen
Thijs Bastiaanse
Rick Boerma
Jelmer Vis
Sjors van Loon
Lars Groot
Matthijs Huls


Vrouwen selectie 2017:

Annemiek Koers
Doortje Grunder
Lilian de Bruijn
Irene van der Zwan
Aspirant:
Sophie van Middelaar
Lizzy van Zomeren
Marissa Prins

Nationale Kampioenschappen 2017: woensdag 24 mei t/m vrijdag 2 juni

Nadat in 2016 de Open Benelux Gliding Championships (OBGC) op Terlet hebben plaatsgevonden is het evenement en het samenwerkingsverband  geëvalueerd. Resultaat van de evaluatie is dat aan de samenwerking geen vervolg wordt gegeven.

Het Nederlands Kampioenschap zal dan ook van woensdag 24 mei t/m vrijdag 2 juni 2017 worden gehouden op Terlet, georganiseerd door de Gelderse Zweefvlieg Club.


Vaststelling Nationale Ladder 2016

CW&SJaarlijks wordt na afloop van het wedstrijdseizoen de Nationale Ladder vastgesteld. Vanaf nu is deze te vinden op www.zweefvliegwedstrijden.nl Op deze ranglijst kunnen alle piloten die deelnemen aan wedstrijden zien hoe ze gepresteerd hebben ten opzichte van elkaar. Met de Nationale Ladder als basis wordt de kernploeg voor het daaropvolgende seizoen vastgesteld.

Kwaliteit boven kwantiteit - CW&S heeft bij het opstellen van de Nationale Ladder eens kritisch naar de procedure gekeken. Een van de effecten die in de oude procedure zat is dat het aantal gevlogen wedstrijden dominant kan zijn aan de kwaliteit van de ladder. Daarop hebben we gemeend om dit aan te moeten passen bij het opstellen van de Nationale Ladder 2016. Naar onze mening gaat het om kwaliteit en niet om kwantiteit. Goede vliegers die om wat voor reden dan ook minder wedstrijden kunnen vliegen maken hiermee meer kans op een goede plek op de Nationale Ladder.

Kort gezegd komt de aanpassing van de procedure erop neer dat in plaats van naar de beste drie naar de beste twee wedstrijden (waarvan minimaal één NK) in de laatste twee jaar gekeken wordt. Op basis van de gevlogen wordt een gemiddelde bepaald van de beste NK resultaat (A-score) en andere grote wedstrijd (B-score). Dit gemiddelde bepaald de plek op de ladder. Zie HIER voor de details.

De uiteindelijke kernploegen worden samengesteld op basis van de Nationale Ladder en daarvoor geldende procedure in het Top Sport Beleidsplan bijlage F. Hierdoor kan de uiteindelijke volgorde in de kernploegen afwijken van de Nationale Ladder.

Update 16-09-2016: Helaas zat er een storende fout in de berekening van de ladder. Tegen eerdere afspraken in zijn de resultaten van de Belgische deelnemers aan de OBGC’16 meegenomen. De berekening van de ladder is nu aangepast en definitief.

Selecties 2016

Kernploeg / Selecties

Kernploeg 2016:

 

1. Maurits Dortu

2. Sjaak Selen

3. Robbie Seton

4. Steven Raimond

5. Jeroen Verkuyl

6. Mark Wering

7. Frank Hiemstra

8. Ronald Termaat

9. Alfred Alfers

10. Steven Huiskes

11. Hans Biesters

12. Nick Hanenburg

 

 

Junioren selectie 2016:

 

1. Nick Hanenburg

2. Robin Smit

3. Rick Boerma

4. Sjoerd van Empelen

5. Annemiek Koers

6. Ronald Deerenberg

7. Lars Berendes

Jelmer Vis (aspirant)

Thijs Bastiaanse (aspirant)

 

Juniorenmanager: Alexander Venema

 

Vrouwen selectie 2016:

 

Doortje Grunder

Lilian de Bruijn

Annemiek Koers

Sophie van Middelaar (aspirant)NK2016 zweefvliegen: 18 t/m 27 mei @ Terlet

NK's

Update: Inschrijving is geopend - Ook in 2016 zullen de Nederlandse Kampioenschappen Zweefvliegen samen worden gehouden met de Belgische en Luxemburgse Kampioenschappen.

Open BeNeLux Kampioenschappen Zweefvliegen 2016 zullen worden georganiseerd op Terlet van 18 tot en met 27 mei 2016. Waarbij 17 mei als trainingsdag zal gaan gelden.


Klik HIER voor de genodigden lijst voor de NK van 2016.


Weblinks: Website - Inschrijven - Overzicht inschrijvingen -